Personer:
4
Ingredienser:
500 g hakket skinkekød
200 g hakket, røget skinke eller bacon
5-6 kogte kartofler
2 spsk kartoffelmel
2 æg
2-3 dl vand eller mælk
salt, peber
|
Til panering:
1 spsk sennep
1 æggeblomme
rasp
Endvidere:
smør
1 dl bouillon
|
Rør svinekød, røget skinke (bacon), mosede kartofler
samt kartoffelmel sammen. Spæd med vand eller mælk og
tilsæt æggene. Krydr farsen med salt og peber.
Form farsen som en skinke og rids "sværen" i terninger
med ryggen af en kniv.
Rør sennep og æggeblomme sammen. Smør det på
oversiden af farsen. Drys derefter rasp på.
Sæt fadet i en 175° varm ovn i ca. 1 time. Dryp lidt smeltet
smør over skinken straks efter den er sat i ovnen.
Hæld lidt bouillon i fadet, når halvdelen af stegetiden
er gået.
Serveres med nye pillede kartofler eller en kartoffelsalat.