Hakket svinekød

 

Forloren skinke
 
 

 

Personer: 4

Ingredienser:
500 g hakket skinkekød
200 g hakket, røget skinke eller bacon
5-6 kogte kartofler
2 spsk kartoffelmel
2 æg
2-3 dl vand eller mælk
salt, peber
Til panering:
1 spsk sennep
1 æggeblomme
rasp

Endvidere:
smør
1 dl bouillon

Rør svinekød, røget skinke (bacon), mosede kartofler samt kartoffelmel sammen. Spæd med vand eller mælk og tilsæt æggene. Krydr farsen med salt og peber.
Form farsen som en skinke og rids "sværen" i terninger med ryggen af en kniv.

Rør sennep og æggeblomme sammen. Smør det på oversiden af farsen. Drys derefter rasp på.

Sæt fadet i en 175° varm ovn i ca. 1 time. Dryp lidt smeltet smør over skinken straks efter den er sat i ovnen.
Hæld lidt bouillon i fadet, når halvdelen af stegetiden er gået.

Serveres med nye pillede kartofler eller en kartoffelsalat.


Click Here!