Personer:
12
Forarbejde: 1 time (uden trækketid)
Tilberedning: 2 timer
Ingredienser:
1 røget skinke (2,5 kg)
1 kg gulerødder
500 g ærter
500 g grønne bønner
500 g asparges
125 g smør eller margarine
4 spsk. brun farin
1 dl portvin
salt, peber
|
|
Kog skinken i en stor gryde i 2 timer.
Skrab gulerødderne og skær dem i tynde stænger.
Kog dem i 20 minutter i letsaltet vand.
damp ærter og bønner i smør. kog asparges i lidt
vand i 3-5 minutter.
Tag skinken op og træk skindet af den. Tryk farinen fast på
oversiden og hæld forsigtigt portvinen over.
Sæt skinken i en varm ovn ved 250°, til sukkeret bobler
og er gyldenbrunt.
Læg skinken på et stort fad sammen med grønsagerne.
Servér med nye pillede kartofler og en smørsauce.