Svinesteg og svinekød i gryde

 

Rødvinsmarineret nakkesteg
 
 

 

Personer: 6

Ingredienser:
1 kg nakkesteg
1 laurbærblad
4 hele enebær
30 g smør eller margarine
1 fl. rødvin
salt, peber
 

Nakkestegen ridses og gnides med salt og peber og lægges i en skål med tilhørende tætsluttende låg.
Vinen hældes over, laurbærblad og enebær knuses og tilsættes.
Låget sættes på skålen og stegen stilles i køleskab til næste dag.

Nakkestegen vendes da et par gange, før den tages op og tørres grundigt af.
Brun nakkestegen på alle sider, i smør eller margarine. Spæd med ca 2/3 af den siede rødvinsmarine, læg låg over og lad det stege for svag varme i ca. 1¾ time, til stegen er mør.
Resten af marinaden jævnes til en sovs.

Servér nakkestegen med bagte kartofler og en grøn salat.

Click Here!