Personer:
4
Ingredienser:
1-1½ kg nakkekam
1½ spsk salt
4 gulerødder
2 løg
2 porrer
1 laurbærblad
vand |
Sauce:
1 l suppe
100 g mel
50 g smør
2 dl kaffefløde
4 dbt. dild
saften af 1 citron |
Kødet skæres i tern på ca. 6 x 6 cm, og lægges
i en gryde. Salt og de rengjorte grøntsager kommes i. Hæld
vand over til det dækker kødet og kog det ved svag varme
i ca. 1 time.
Der tilberedes en sauce af ca. 1 liter suppe. Mel og smør røres
til en smørbolle, som tilsættes suppen, der koger godt
igennem. Saucen tilsættes fløden og smages til med salt,
friskklippet dild og citronsaft.
Kødet anrettes i et fad og saucen hælden over.
Servér med kogte kartofler og lidt grøn salat.