Svinesteg og svinekød i gryde

 

Nakkekam i dildsauce
 
 

 

Personer: 4

Ingredienser:
1-1½ kg nakkekam
1½ spsk salt
4 gulerødder
2 løg
2 porrer
1 laurbærblad
vand
Sauce:
1 l suppe
100 g mel
50 g smør
2 dl kaffefløde
4 dbt. dild
saften af 1 citron

Kødet skæres i tern på ca. 6 x 6 cm, og lægges i en gryde. Salt og de rengjorte grøntsager kommes i. Hæld vand over til det dækker kødet og kog det ved svag varme i ca. 1 time.
Der tilberedes en sauce af ca. 1 liter suppe. Mel og smør røres til en smørbolle, som tilsættes suppen, der koger godt igennem. Saucen tilsættes fløden og smages til med salt, friskklippet dild og citronsaft.
Kødet anrettes i et fad og saucen hælden over.

Servér med kogte kartofler og lidt grøn salat.

Ikke fryseegnet Click Here!