Svinesteg og svinekød i gryde

 

Kogt nakkekam i persillesauce
 
 

 

Personer: 4-6

Ingredienser:
1 kg. nakkekam uden ben
1 porre i tynde skiver
2 gulerødder i skiver
1 kvist finthakket timian
2 hele laurbærblade
50 g smør eller margarine
75 g mel
250 g forårsløg
250 g champignon
1 bdt. persille
salt, peber
 

Læg kødet i en gryde og dækkes med vand, som bringe i kog. Hak ¼ af persillen. Tilsæt porrer, gulerødder, timian, persille, laurbærblade og 2 tsk salt.
Kødet koges under låg ved svag varme i ca. 50 minutter. Når kødet er kogt, tages det op og holdes varmt indtil det skal serveres.

Tag laurbærbladende op af gryden. Blend sovsen groft. Tilsæt smør og mel. Mens sovsen koget igennem dampes de pillede forårsløg og rengjorte champignon i lidt smør. Kom løg og champignon i sovsen og smag til med salt og peber.

Kødet skæres i skiver og anrettes med saucen og friskhakket persille over.

Servér nakkekammen med nye kartofler og grønærter.

Ikke fryseegnet Click Here!