Personer:
4
Forarbejde: 20 minutter
Tilberedning: 10 minutter
(uden marineringstid)
Ingredienser:
2 tomater
1 løg
1 æble
Salat
250 g tun (fra dåse)
Desuden:
1 hårdkogt æg
purløg
|
Dressing:
4 spsk (50 g) mayonnaise eller mirakel vip
2 spsk fløde
1 spsk chilisauce
saft af 1 citron
salt, peber |
Skær tomaterne i både. Pil og hak løget fint.
Skræl æblet, fjern kærnehuset og skær det
i små terninger. Snit salaten fint
Bland tomat, løg, æble, salat og tun sammen i en stor
skål.
Rør mayonnaisen med chilisauce, fløde og citronsaft.
Smag til med salt og peber og hæld dressingen over salaten.
Tildæk salaten og stil den i køleskabet i ½ time.
Herefter er tunsalaten klar til servering. Skær det hårdkogte
æg i skiver. Pynt salaten med skiverne og evt. lidt finthakket
purløg.