Personer:
4
Forarbejde: 30 minutter (uden afkøling)
Tilberedning: ca. 1 time
Dej:
3 dl (375 g) mel
1 tsk. salt
4 æg
3 spsk. koldt vand
Til smøring:
ca. 40 g smør eller margarine
3 spsk. mælk
|
Fyld:
1 rød peber og 1 grøn peber
2 store løg
100 g champignon
4 spsk olie
500 g hakket oksekød
salt og peber
|
Kom mel og salt i en skål. Pisk æg og vand og rør
det i melet. Ælt dejen grundigt, dæk den med et klæde
og sæt den til side.
Rens pebrene og skær dem i terninger. Snit løgene fint.
Brun kødet i olien, hæld pebre og løg i og lad
det stege ca. 10 min. Smag det til med salt og peber. Stil det derefter
til afkøling.
Del dejen i 14 stykker.
Rul de 12 stykker dej ud på et bord, som er drysset med mel,
til firkanter ca. 1 mm tykke. Resten af dejen æltes sammen og
rulles ud i et stort rektangel, så stort at det kan danne bund,
sider og låg. Smelt 40 g smør. Kom dejen i et smurgt
ovnfast fad og pensel dejen med smør.
Smør de 12 stykker dej og læg fyldet på. Rul dem
sammen og fyldet. De fyldte ruller lægges nu på højkant
på fadet. Fold hjørnerne af det store stykke dej over
som låg og sider. Pres kanterne godt sammen og smør låget
med mælk.
Postejen bages ca. 35 min. ved 220°.
Serveres med en blandet grøn salat.