Hakket oksekød

 

Tyrkisk kødpostej  
 

 

Personer: 4
Forarbejde: 30 minutter (uden afkøling)
Tilberedning: ca. 1 time

Dej:
3 dl (375 g) mel
1 tsk. salt
4 æg
3 spsk. koldt vand

Til smøring:
ca. 40 g smør eller margarine
3 spsk. mælk

Fyld:
1 rød peber og 1 grøn peber
2 store løg
100 g champignon
4 spsk olie
500 g hakket oksekød
salt og peber

Kom mel og salt i en skål. Pisk æg og vand og rør det i melet. Ælt dejen grundigt, dæk den med et klæde og sæt den til side.
Rens pebrene og skær dem i terninger. Snit løgene fint.
Brun kødet i olien, hæld pebre og løg i og lad det stege ca. 10 min. Smag det til med salt og peber. Stil det derefter til afkøling.
Del dejen i 14 stykker.
Rul de 12 stykker dej ud på et bord, som er drysset med mel, til firkanter ca. 1 mm tykke. Resten af dejen æltes sammen og rulles ud i et stort rektangel, så stort at det kan danne bund, sider og låg. Smelt 40 g smør. Kom dejen i et smurgt ovnfast fad og pensel dejen med smør.
Smør de 12 stykker dej og læg fyldet på. Rul dem sammen og fyldet. De fyldte ruller lægges nu på højkant på fadet. Fold hjørnerne af det store stykke dej over som låg og sider. Pres kanterne godt sammen og smør låget med mælk.
Postejen bages ca. 35 min. ved 220°.

Serveres med en blandet grøn salat.


5 stjerner5 stjerner5 stjerner5 stjerner5 stjerner Click Here!