Hakket oksekød

 

Mousakka
 
 

 

Personer: 4
Tid i alt: 45 min.
Heraf arbejdstid: 30 min

Ingredienser:
1 aubergine (600 g)
500 g. kartofler
3 løg (300 g)
2 fed hvidløg
2 peberfrugter (250g)
500 g hakket oksekød
1 spsk olie, gerne oliven
1 ds hakkede tomater (400 g)
1 tsk timian
½ tsk muskatnød
3 dl yoghurt naturel
1 æg
2 spsk revet ost

 

Varm ovnen op til 200°. Skær aubergine og kartofler i tynde skiver. Kom kartoffelskiver i en gryde kogende vand, tilsæt salt. Læg aubergineskiverne i et dørslag eller signe over gryden med kartofler. Læg låg på og kog kartoflerne i 7-8 min. Læg de afdryppede aubergine- og kartoffelskiver i et smurt, ovnfast fad. Hak løg og hvidløg og skær peberfrugter i strimler. Svits kød i olie 4-5 min. Tilsæt løg og hvidløg og svits i 2 min. Tilsæt peberfrugterne og steg i 2 min. Tilsæt tomater, timian og muskatnød og småkog i 5 min.
Hæld kød og grøntsagsblanding over aubergine og kartofler.
Bland yoghurt og æg med 1 tsk salt, hæld det i fadet og drys med ost.
Bag ca. 15 min.

Mousakka serveres med grøn salat og en skive groft brød.

Click Here!