Personer:
4
Tid i alt: 45 min.
Heraf arbejdstid: 30 min
Ingredienser:
1 aubergine (600 g)
500 g. kartofler
3 løg (300 g)
2 fed hvidløg
2 peberfrugter (250g)
500 g hakket oksekød
1 spsk olie, gerne oliven
1 ds hakkede tomater (400 g)
1 tsk timian
½ tsk muskatnød
3 dl yoghurt naturel
1 æg
2 spsk revet ost
|
|
Varm ovnen op til 200°. Skær aubergine og kartofler i tynde
skiver. Kom kartoffelskiver i en gryde kogende vand, tilsæt
salt. Læg aubergineskiverne i et dørslag eller signe
over gryden med kartofler. Læg låg på og kog kartoflerne
i 7-8 min. Læg de afdryppede aubergine- og kartoffelskiver i
et smurt, ovnfast fad. Hak løg og hvidløg og skær
peberfrugter i strimler. Svits kød i olie 4-5 min. Tilsæt
løg og hvidløg og svits i 2 min. Tilsæt peberfrugterne
og steg i 2 min. Tilsæt tomater, timian og muskatnød
og småkog i 5 min.
Hæld kød og grøntsagsblanding over aubergine og
kartofler.
Bland yoghurt og æg med 1 tsk salt, hæld det i fadet og
drys med ost.
Bag ca. 15 min.
Mousakka serveres med grøn salat og en skive groft brød.