Personer:
4
Ingredienser:
1 lille hvidkålshoved
2 tsk. groft salt pr. l vand
Fars:
½ kg hakket flæske- og kalvekød
1 lille revet løg
3 spsk mel
1 dl mælk
1 æg
|
Til stegning:
50 g smør eller margarine
1 ½ dl vand
2 ½ dl fløde
meljævning
salt, peber |
Løsn 8-10 pæne blade fra kålhovedet. Kom dem i
kogende letsaltet vad få minutter. Tag dem op og lad dem dryppe
godt af. Rør farsen sammen.
Læg en spsk fars på hvert kålblad. Rul bladet fast
sammen om farsen og bind omkring med bomuldsgarn. Lad fedtstoffet
blive gyldent i en gryde.
Brun rouletterne på alle sider. Hæld halvdelen af vandet
ved og lad rouletterne stege ved svag varme under låg i 45-50
minutter.
Tag dem op af gryden og kom resten af vandet i gryden sammen med fløden.
Bring det i kog og jævn det til en sovs. Smag til med salt og
peber.
Hæld lidt af den over rouletterne og servér resten til
sammen med bagte kartofler.
Tips:
Hvidkålen kan erstattes af spidskål eller kinakål.