Hakket oksekød

 

Kålrouletter
 
 

 

Personer: 4

Ingredienser:
1 lille hvidkålshoved
2 tsk. groft salt pr. l vand

Fars:
½ kg hakket flæske- og kalvekød
1 lille revet løg
3 spsk mel
1 dl mælk
1 æg

Til stegning:
50 g smør eller margarine
1 ½ dl vand
2 ½ dl fløde
meljævning
salt, peber

Løsn 8-10 pæne blade fra kålhovedet. Kom dem i kogende letsaltet vad få minutter. Tag dem op og lad dem dryppe godt af. Rør farsen sammen.
Læg en spsk fars på hvert kålblad. Rul bladet fast sammen om farsen og bind omkring med bomuldsgarn. Lad fedtstoffet blive gyldent i en gryde.
Brun rouletterne på alle sider. Hæld halvdelen af vandet ved og lad rouletterne stege ved svag varme under låg i 45-50 minutter.
Tag dem op af gryden og kom resten af vandet i gryden sammen med fløden. Bring det i kog og jævn det til en sovs. Smag til med salt og peber.
Hæld lidt af den over rouletterne og servér resten til sammen med bagte kartofler.

Tips:
Hvidkålen kan erstattes af spidskål eller kinakål.

Click Here!