Hakket oksekød

 

Forårsruller
 
 

 

Personer: 8

Fyld:
250 g hvidkål
1 porre
1 løg
1 ds bambusskud
100 g champignon
200 g bønnespirer
4 spsk olie
125 g hakket oksekød
125 g hakket svinekød
4 spsk soyasauce
Salt
Peber

Dej:
250 g mel
4 dl vand
salt
1½ tsk. olie

Endvidere:
Lidt olie til bagning
Olie til pandestegning eller
1½ l olie til friturestegning

Rør mel og vand sammen. Tilsæt olie og salt. Lad dejen hvile i 30 minutter.

I mellemtiden tilberedes fyldet. Skyl grøntsagerne og skær dem i tynde strimler. Pil og hak løget.
Brun kødet i olien, på en pande. Tilsæt kål, porre, løg og bambusskud og lad det svitse i ca. 5 minutter. Tilsæt champignon og bønnespirer og svits det hele et par minutter. Smag til med soyasauce, salt og peber.

Pensel en pande (ca. 20 cm i diameter) med lidt olie. Kom ca. en ottendedel af dejen på panden (gem 3-4 spsk af dejen til senere). Sørg for at der ikke er nogen huller i pandekagen. Lad den stivne ved svag varme. Den skal ikke vendes. Læg pandekagen på et fugtigt viskestykke og bag resten af pandekagerne på samme måde.
Skær pandekagerne ud i ca. 14 cm store kvadrater. Fyldet fordeles på dem. Evt. overskydende fyld kan serveres som tilbehør. Fold rullerne sammen som vist på billedet nedenfor. Det sidste hjørne pensles med lidt af dejen og trykkes godt fast med rullen, så den er helt lukket.

Steg forårsrullerne på en pande eller kog rullerne i en frituregryde, til de er gyldne og sprøde.

Tips:
Server forårsrullerne varme, med jasminris og soyasauce til.




Sværhedsgrad - 3 kokkehuerSværhedsgrad - 3 kokkehuerSværhedsgrad - 3 kokkehuer
Click Here!