Den italienske tomatsovs, der er krydret
med oregano, får hakkebøfferne
til at blive festmad. Tomatsovsen smager også dejligt til frikadeller.
Personer: 3
Bøf:
½ kg hakket oksekød
2 spsk rasp
1 ½ dl mælk
1 æg
1 løg
salt, peber
|
Sovs:
1-2 løg
250 g champignoner
50 g smør eller margarine
1 fed hvidløg
1 dåse flåede tomater
1 dåse koncentreret tomatpuré
Gøn peber
salt, peber |
Udblød raspen i mælken.
Bland det hakkede kød med rasp og mælk.
Rør ægget i. Pil og hak løget og bland det i.
Krydr med salt og peber. Form kødet til bøffer og steg
dem i letbrunet smør eller margarine. Hold bøfferne
varme.
Pil løgene til sovsen og hak dem. Rens champignonerne og skær
dem i
skiver. Svits løg og champignoner i fedtstoffet. Tilsæt
hvidløg,
tomater og tomatpuré og krydr med oregano, salt og peber. Lad
sovsen
koge svagt 5-10 min.
Servér bøfferne med sovsen og spaghetti
eller løse ris.