Kylling

 

Kylling med abrikos- og tomatpesto
 
 

 

Kylling fyldt med hjemmelavet abrikos- og tomatpesto med risruller og lynstegte nye gulerødder.

Personer:
6

Abrikos- og tomatpesto:
6 udblødte tørrede abrikoser
6 soltørrede tomater i olie
1 fed hvidløg
50 g cashewnødder
2 spsk olivenolie
2 spsk friskreven parmesanost
salt og peber

Kylling:
1 kylling (1 - 1,5 kg)
2 dl hvidvin
2-3 dl hønsebouillon
360 g jasminris (4 ½ dl)
1 salathoved

Endvidere:
750 g nye gulerødder
1 spsk olie
1 spsk citronsaft
salt og peber

Alle ingredienserne til pestoen blendes sammen til en halvgrov, tyk sauce. Pestoen smages til med salt og peber.

Kyllingen deles i 6 dele. Pestoen kommes ind under skindet på hvert stykke kylling. Kyllingen lægges på et indfast fad og drysses med salt og peber.
Hvidvin og bouillon hældes over. Kyllingen stilles i en 225° varm ovn i ca. 1 time.

Risen koges og deles i tre portioner. Læg én portion ad gangen på et stykke bagepapir og rul det til en 4 cm tyk pølse. Risrullen skæres i 7-8 cm lange stykker. Hver risrulle lægges i et blad salathoved på et stort fad.

Gulerødderne ristes i olie på en pande. Citronsaften presses over gulerødderne og de smages til med salt og peber.
Gulerødderne serveres som tilbehør.

Cashewnødder:
Rå cashewnødder er luksus. De er meget rige på olie. De er fyldige og cremede og bruges i diverse retter uden hjælpemidler som smør, fløde eller olie. Man ser aldrig cashewnødder med skal i handlen, da skallen indeholder en ubehalig olie. Cashewnødder ristes med skallen på, men skalles fjernes efter ristningen.
Især lande som Indien bruger nødderne på grund af den cremede konsistens, og de indgår i kinesiske såvel som i thailandske regionalretter.