Personer:
3
Dej:
75 g smør
175 g hvedemel
1 æggeblomme
knust tøret timian
salt, peber
ca. ½ dl koldt vand
|
Kalkunfyld:
600 g kalkunbryst
2 løg
6 gulerødder
5 stilke blegselleri
60 g smør
6 spsk. mel
6 dl hønsebouillon
salt, peber
Endvidere:
æggehvide til pensling |
Hak smøret i melet, tilsæt æggeblomme, kryderier
og vand.
Kom dejen i køleskabet mens fyldet tilberedes.
Skær kødet i strimler og hak grøntsagerne.
Varm smørret på en pande. Svits kød og grøntsager.
Drys mel og lidt bouillon over blandingen. Smag til med salt og peber.
Del dejen i to stykker. Rul den ene del til en bund, den anden til
et låg.
Fordel fyldet på bunden og læg låget hen over.
Samel kanterne og pensel låget med æggehvide.
Bag pien i ovnen ved 190° i ca. 35 minutter.