Personer: 8
Tilberedningstid: 30 min.
Bagetid: 25 min.
Dej:
100 g smør
100 g hvedemel
3 dl kogende vand
3 æg
|
Fyld:
3 dl piskefløde
1 tsk. vaniliesukker
ca. 1 dl syltetøj
|
Smelt smørret og bland det med mel i en gryde. Tilsæt
det kogende vand lidt efter lidt.
Rør dejen til den slipper gryde og ske.
Tag gryden fra varmen og afkøl dejen.
Tilsæt æggene, ét ad gangen, og rør grundigt
til dejen slår bobler.
Dejen sættes straks på en bageplade med bagepapir, formet
som små boller. Du kan evt. bruge en sprøjtepose - så
får bollerne også den fine "takkede" form.
Vandbakkelserne bages i ovnen ved 200° i ca. 25 minutter.
Afkøl bollerne og klip hul i siden.
Pisk fløde og vaniliesukker. Fyld syltetøj og flødeskum
i bollerne, og servér dem.
Tips:
Du kan også bruge dejen til en kagemand.
Fordel dejen i små boller med omrids som en kagemand. Når
dejen er færdigbagt og kølet ned, kan du lægge
en hvid glasur på kagemanden, for at holde på slikket,
og pynte kagemanden med slik.