Kager

 

Toscakage
 
 

 

Personer: 10

Dej:
2 æg
1½ sukker
100 g smør
2½ dl (150 g) mel
1 tsk. bagepulver

Fyld:
2 dl (100 g) mandler
1 dl (80 g) sukker
50 g smør
1 spsk. mel
2 spsk. fløde

Pisk æg og sukker skummende.
Smelt smørert i engryde og afkøl det lidt. Bland mel og bagepulver sammen, og kom smørret og æggemassen i.
Fyld dejen i en smurt springform og bag den i ovnen ved 200° i 20 minutter.

Smut mandlerne og hak dem groft. Kom dem i en gryde med smør, sukker, mel og fløde og varm det igennem.
Fordel massen over kagen efter 20 minutters forløb og bag den i yderligere 20 minutter, til mandelmassen bliver gylden og "lægger" sig ovenpå kagen.

Tag straks kagen ud af springformen, når den er færdigbagt, for at mandelmassen ikke skal hænge fast i kanten af formen.

5 stjerner5 stjerner5 stjerner5 stjerner5 stjerner