Personer:
10
Dej:
2 æg
1½ sukker
100 g smør
2½ dl (150 g) mel
1 tsk. bagepulver
|
Fyld:
2 dl (100 g) mandler
1 dl (80 g) sukker
50 g smør
1 spsk. mel
2 spsk. fløde |
Pisk æg og sukker skummende.
Smelt smørert i engryde og afkøl det lidt. Bland mel
og bagepulver sammen, og kom smørret og æggemassen i.
Fyld dejen i en smurt springform og bag den i ovnen ved 200° i
20 minutter.
Smut mandlerne og hak dem groft. Kom dem i en gryde med smør,
sukker, mel og fløde og varm det igennem.
Fordel massen over kagen efter 20 minutters forløb og bag den
i yderligere 20 minutter, til mandelmassen bliver gylden og "lægger"
sig ovenpå kagen.
Tag straks kagen ud af springformen, når den er færdigbagt,
for at mandelmassen ikke skal hænge fast i kanten af formen.