Kager

 

Brændte mandler
 
 

 

 

Ingredienser:
150 g flormelis
100 g mandler
½ dl vand

Endvidere:
lidt olie

Mandlerne smuttes og gnides godt i køkkenrulle. Kom dem i en tykbundet gryde med vand og flormelis. Bring det i kog og rør hele tiden i mandlerne med en træske.
Når alt vandet er fordampet er mandlerne dækket af et gråt, tørt lag sukker. Bliv ved med at tøre, til sukkeret atter smelter (gryden må ikke tages væk fra varmen) og sætter sig som et blankt overtræk om mandlerne.
Når alle mandlerne er blanke og gyldenbrune, hældes de ud på en plade eller bagepapir der er smurt med olie.
Pil mandlerne fra hinanden med to gafler, mens massen endnu er varm.


Tips:
Brændte mandler opbevares bedst i en lufttæt dåse eller et glas med tætsluttende låg, da de ellers hurtigt kan suge fugtighed fra luften og blive våde.

Click Here!