Personer:
6
Tilberedning: 45 minutter
Ingredienser:
3 æg
125 g sukker
80 g hasselnødder
1 spsk maizena/kartoffelmel
1 tsk bagepulver
|
Fuld:
3 dl piskefløde
2 bananer
100 g mørk chokolade
Pynt:
lidt flødeskum
20 g hakket chokolade
20 g hakkede hasselnødder
|
Pisk æg og sukker let og skummende. Hak ca. 100 g nødder
og gem ca. 20 g til pynt af rouladen. tilsæt nødderne
til æggemassen og kom maizena og bagepulver i massen (sigtes
evt. i, så det ikke klumper).
Læg et stukke bagepapir på en bradepande og fordel dejen
over, kom så langt ud i kanterne som muligt.
Sæt pladen i ovnen ved 180° i ca. 10-12 minutter. Vend kagen
ud på et sukkerdrysset stykke bagepapir og lad den køle
ned, med formen over.
Pisk fløden - gem ca. 3 spiskeskefulde af flødeskummet
til pynt. Skræl bananerne og skær dem på langs og
bagefter i skiver. Hak ca. 120 g chokolade og gem ca. 20 g til pynt.
Rør flødeskum, bananer og chokolade sammen og bred det
ud over kagen.
Rul kagen sammen. Fordel resten af flødeskummet over og drys
resten af nødderne og chokoladen over.
Tips:
Pynt evt. rouladen med årstidens frugter. - Jordbær, Brombær
eller hindbær.
Rouladebunden er frysegnet og kan opbevares i ca. 1 måned i
fryseren. Den skal først rulles sammen, når der skal
fyld i, for at rouladebunden ikke knækker sammen.