Personer:
6-8
Bund:
250 g hasselnødder
5 æggehvider
2 ½ dl flormelis
|
Fyld:
100 g mørk chokolade
5 æggeblommer
8 stykker After Eight chokolade
3 dl piskefløde
1 tsk kold stærk kaffe |
Blend eller hak nødderne meget fint. Pisk æggehviderne
stive. Vend forsigtig nødder og sukker med æggehviderne.
Kom dejen i en smurt springform og bag bunden ca. 20 minutter ved
175°.
Lad bunden blive kold
Smelt chokoladen . Pisk fløden stiv og pisk æggeblommerne
til de bliver lyse. Bland æggeblommerne med flødeskummen
og rør kaffe og flødeskum i chokoladen, chokoladen må
kun være lun.
Kom chokoladeblandingen ud over nøddebunden og sæt desserten
i fryseren i mindst 24 timer.
Tag chokolade-isen ud af fryseren ca. 20 minutter før serveringen.
Pynt evt. med flødeskum.