Stk:
20-25
Dej:
100 g smør eller margarine
2½ spsk flormelis
175 g hvedemel
Fyld:
100 g smør eller margarine
5 spsk flormelis
1 æg
55 g hvedemel
|
Glasur:
125 g mandelflager
100 g flormelis
100 g smør eller margarine
2 spsk hvedemel
2 spsk mælk
Endvidere:
Smør eller margarine til pensling af formene |
Smelt smørret og tilsæt flormelis og hvedemel. Læg
dejen koldt, mens fyldet tilberedes.
Smelt smørret til fyldet. Rør flormelis og hvedemel
sammen og bland det sammen med smørret. Rør ægget
i.
Smelt lidt smør og pensel 20-25 linseforme. Fordel formene
på en bageplade og kom dej i formene, langs kanten og i bunden.
Kom fyldet ovenpå.
Bag linserne i ovnen ved 175° i ca. 10 minutter, så fyldet
er let stivnet.
Bland mandelflager, flormelis, smør, hvedemel og mælk
sammen til glasur.
Kom massen i en gryde og giv det et opkog. Rør godt under opvarmningen.
Glasuren skal kun lige op og koge.
Fordel glasuren over linserne og bag dem i ovnen i endnu 10 minutter,
til glasuren bliver gylden.