Småkager

 

Toscalinser
 
 

 

Stk: 20-25

Dej:
100 g smør eller margarine
2½ spsk flormelis
175 g hvedemel

Fyld:
100 g smør eller margarine
5 spsk flormelis
1 æg
55 g hvedemel

Glasur:
125 g mandelflager
100 g flormelis
100 g smør eller margarine
2 spsk hvedemel
2 spsk mælk

Endvidere:
Smør eller margarine til pensling af formene

Smelt smørret og tilsæt flormelis og hvedemel. Læg dejen koldt, mens fyldet tilberedes.

Smelt smørret til fyldet. Rør flormelis og hvedemel sammen og bland det sammen med smørret. Rør ægget i.

Smelt lidt smør og pensel 20-25 linseforme. Fordel formene på en bageplade og kom dej i formene, langs kanten og i bunden. Kom fyldet ovenpå.
Bag linserne i ovnen ved 175° i ca. 10 minutter, så fyldet er let stivnet.

Bland mandelflager, flormelis, smør, hvedemel og mælk sammen til glasur.
Kom massen i en gryde og giv det et opkog. Rør godt under opvarmningen. Glasuren skal kun lige op og koge.
Fordel glasuren over linserne og bag dem i ovnen i endnu 10 minutter, til glasuren bliver gylden.

Toscalinser er ikke fryseegnede, men bør opbevares i en kagedåse Click Here!