Antal: 3 stk.
Forarbejde: 20 minutter
(uden hævetid)
Tilberedning: 15 minutter
(uden efterhævning)
Ingredienser:
3 dl kærnemælk
25 g gær
1 spsk salt
2 spsk olie
200 g fuldkornshvedemel
300 g hvedemel
|
|
Gæren røres ud i kærnemælken. Tilsæt
salt og olie. Kom melet i, lidt ad gangen. Dejen må ikke blive
for fast. Ælt dejen godt igennem, så den er jævn
og glat.
Stil den til hævning tildækket på et lunt sted i
1 time.
Ælt dejen igennem og form den til 3 pølser af længe
næsten som bagepladen. Lad brødene efterhæve en
palv time på pladen.
Rids de 3 flütes og pensel dem med vand. Drys evt. lidt fuldkornsmel
over.
Sæt brøddene midt i ovnen og bag dem ved 220° i 15
minutter . Pas på at de ikke bliver for mørke.
Tips:
Grove flütes er særdeles velegnet sammen med suppe eller
en let salat.