Brød

 

Grove flütes
 
 

 

Antal: 3 stk.
Forarbejde: 20 minutter
(uden hævetid)
Tilberedning: 15 minutter
(uden efterhævning)

Ingredienser:
3 dl kærnemælk
25 g gær
1 spsk salt
2 spsk olie
200 g fuldkornshvedemel
300 g hvedemel

 

Gæren røres ud i kærnemælken. Tilsæt salt og olie. Kom melet i, lidt ad gangen. Dejen må ikke blive for fast. Ælt dejen godt igennem, så den er jævn og glat.
Stil den til hævning tildækket på et lunt sted i 1 time.

Ælt dejen igennem og form den til 3 pølser af længe næsten som bagepladen. Lad brødene efterhæve en palv time på pladen.
Rids de 3 flütes og pensel dem med vand. Drys evt. lidt fuldkornsmel over.

Sæt brøddene midt i ovnen og bag dem ved 220° i 15 minutter . Pas på at de ikke bliver for mørke.

Tips:
Grove flütes er særdeles velegnet sammen med suppe eller en let salat.

Click Here!