Boller

 

Rundstykker
 
 

 

Antal: 12 stk.

Ingredienser:
2 1/2 dl mælk
50 g smør
2 tsk. sukker
1 1/2 tsk. mineralsalt
40 g gær
500 g hvedemel
1 æg
1 brev birkes

 

Varm mælken, tag gryden af og smelt smørret i mælken. Tilsæt sukker og salt og lad det køle til det er lunt.
Smulder gæren i mælkeblandingen og rør til gæren er opløst. Ælt melet i lidt efter lidt. Ælt dejen godt sammen og lad den hæve langsomt ved stuepemperatur i ca. 1 time.
Slå dejen ned og del den i 12 stykker. Form stykkerne til rundstykker
Læg dem på en bageplade med bagepapir. Snit dem let og lad dem efterhæve i ca. 20 minutter.
Pensl rundstykkerne med æg og drys med birkes.
Bages i ovnen på nederste rille ved 210° i ca. 12 min.

Servér rundstykkerne med iskold smør, mens de stadig er lidt lune.