Antal: 8 stk.
Ingredienser:
2 1/2 dl mælk
50 g smør
2 tsk. sukker
1 1/2 tsk. mineralsalt
50 g gær
500 g hvedemel
1 æg
knuste hvedekerner
|
|
Varm mælken, tag gryden af og smelt smørret i mælken.
Tilsæt sukker og salt og lad det køle til det er lunt.
Tilsæt æget (gem en lille smule til pensling).
Smulder gæren i mælkeblandingen og rør til gæren
er opløst. Ælt melet i lidt efter lidt. Ælt dejen
godt sammen og lad den hæve langsomt ved stuepemperatur i ca.
1 time.
Slå dejen ned og del den i 8 stykker. Form stykkerne til boller
Læg dem på en bageplade med bagepapir. Tænd ovnen.
Når ovnen er ved at være varm (efter ca. 10-15 minutter)
pensles bollerne med lidt æg. Drys knuste hvedekerner over bollerne
og bag dem i ovnen på nederste rille ved 210° i ca. 12 min.
Servér bollerne med iskold smør, mens de stadig er lidt
lune.