Madlavningstabel:
Det er en god ide at anvende et stegetermometer
ved madlavningen.
Afbryder du tilberedningen ved den rette temperatur, biver maden saftigere og
smagen bedre.
Produkt: | Kødets temperatur: | Ovntemperatur: | Tilberednignstid: |
Okse- kalvekød med rød
kerne (roastbeef, inderlår, entrecôte, filé) |
60° | 125° - 175° | 1-1,5 time/kg |
Okse- og kalvekød, svinekød og lam med svag rosa kerne | 68° | 125° - 175° | 1-1,5 time/kg |
Skinke | 70° | 125° uden folie 175° med folie |
1-2 timer i ovnen, 3/4-1 1/4 time ved kogning |
Okse- og kalvekød, svinekød og lam gennemstegt | 75° | 125° eller 175° | 1 ½ - 1 3/4 time |
Flæskesteg med svær | 80-85° | 175° | 1½ - 1 3/4 time |
Kødfarspate | 75° | 200° | ca 1 time |
Kylling | 80° | 175-200° | 1-1 1/4 time |
Kyllingefilé/bryst | 70° | 250° | 15-25 min |
Kalkun | 85° | 175° | 2-2½ time |
Hel fisk med ben | 55° | 175°-200° | 30-40 min. |
Fiskefilé | 55° | 175° i folie 90°-100° uden folie |
ca 1 time |
Brød | 95° | ||
Opvarmning af færdig mad | 60-70° | ||
Opvarmning af babymad | 30-35° |