Click Here!

Madlavningstabel:

Det er en god ide at anvende et stegetermometer ved madlavningen.
Afbryder du tilberedningen ved den rette temperatur, biver maden saftigere og smagen bedre.

Produkt: Kødets temperatur: Ovntemperatur: Tilberednignstid:
Okse- kalvekød med rød kerne
(roastbeef, inderlår, entrecôte, filé)
60° 125° - 175° 1-1,5 time/kg
Okse- og kalvekød, svinekød og lam med svag rosa kerne 68° 125° - 175° 1-1,5 time/kg
Skinke 70° 125° uden folie
175° med folie
1-2 timer i ovnen,
3/4-1 1/4 time ved kogning
Okse- og kalvekød, svinekød og lam gennemstegt 75° 125° eller 175° 1 ½ - 1 3/4 time
Flæskesteg med svær 80-85° 175° 1½ - 1 3/4 time
Kødfarspate 75° 200° ca 1 time
Kylling 80° 175-200° 1-1 1/4 time
Kyllingefilé/bryst 70° 250° 15-25 min
Kalkun 85° 175° 2-2½ time
Hel fisk med ben 55° 175°-200° 30-40 min.
Fiskefilé 55° 175° i folie
90°-100° uden folie
ca 1 time
Brød 95°    
Opvarmning af færdig mad 60-70°    
Opvarmning af babymad 30-35°